Котел Bisolid Saver W

  • Марка: BiSolid

Стоманеният водогреен котел BiSolid SAVER W е топлинен източник, подходящ за отоплението на жилища, еднофамилни къщи, производствени цехове и други подобни обекти с топлинни загуби 25-40 kW. Котлите от серия SAVER W са специализирани за дърва.

 

Безплатна доставка!

1 620,00 лв.
Базова цена: 1 620,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Характеристики
Доставка
Подробно описание

По-високата ефективност в сравнение с конкурентните котли на твърдо гориво се постига благодарение на стоманена, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа (по-голяма топлообменна площ).

Предимства

  • Надеждната, компактна и опростена конструкция на котела позволява изгарянето на дърва за огрев (с дължина до 400 mm) при висока ефективност, което гарантира икономичен режим на работа и ниска цена за отопление.
  • Възможност за изгаряне на определени видове агро отпадъци - дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци, брикети и въглища.
  • Пространството за зареждане с гориво е увеличено, като гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания.
  • Стандартно оборудван с термовентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, осигуряващ максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност в широк диапазон.
  • Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка.
  • Котелът покрива европейските норми и изисквания за екологичност.
  • Стандартно конструиран за лесен и бърз монтаж на пелетна горелка BISOLID

 

Конструкция

Котелът представлява заварена конструкция от стоманени ламаринени панели и тръби.Вътрешното пространство е разделено от водна преграда на шахтата за полагане на гориво, горивна а камера и топлообменник, през който димните газове се отвеждат към фукса. Под горивната камера и шахтата за полагане на гориво е разположена подвижна двукомпонентна скара, която се управлява странично с помощта на лост. Първичният въздух се подава, чрез регулиращия клапан на вратичката за почистване на пепелта и за полагане на горивото. Регулирането се извършва ръчно или автоматично от регулатор на мощността (TRV), който се доставя заедно с котела като част от неговите принадлежности. Входът изходът на отоплителната вода се осигуряват от щуцери 11/2". По оста на котела, димоотводът се намира от задната страна. Запалителната клапа се управлява откъм горната част на котела.

 

 

1.Капак на бункер за дърва
2.Среден капак
3.Заден капак с клапа
4.Клапа с дръжка
5.Втори ход на котела (позиция на турболизатори)
6.Заден профил
7.Изход за топла вода
8.Фукс ø150
9.Изолационна повърхност
10.Керамични блокчета
11.Вход за студената вода
12.Изпускателен щуцер

13.Капаче за почистване
14.Втулки за крачета
15.Изолация за дъното
16.Подвижна скара
17.Пепелник
18.Дръжка за задвижване
19.Въртяща скара
20.Ос на въртене
21.Врата за горивната камера
22.Клапа за въздух при работа на дърва
23.Преден капак
24.Бункер за дърва
25.Термоманометър
 

Технически данни

 

 

1.Вратичка за полагане на горивото                                      6.Тръби към DBV1 - не са част от котела
2.Клапа за вторичен въздух                                                  7.DBV1 - двупътен охладителен предпазен вентил
3.Вратичка за сажди                                                             8.TRV - терморегулатор на мощността
4.Лост за скарата                                                                  9.Капак на топлообменника със запалителна клапа
5.Вратичка за почистване на пепелта

 

Характеристики
Гориво
дърва
Мощност
25kW, 35kW, 45kW
Доставка

Тук се описват особеностите и условията за доставка.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!